Met een imponerende solo reed Maikel Zijlaard naar de winst in de Dorpenomloop Rucphen. De 22-jarige renner van VolkerWessels CT wist in de finale een aandringend peloton af te houden. Daarmee is Zijlaard ook de eerste leider in de Romfix Holland Cup 2022.

De 46e editie van de Dorpenomloop Rucphen kende een traditioneel aandoend parcours. Vanaf het Gemeentehuis van Rucphen reden de renners eerst drie grote omlopen van 47 kilometer om vervolgens met twee ronden van 22,5 kilometer in het centrum van de naamgevende plaats te finishen.

Zijlaards solo naar de zege
Op elf kilometer van de meet probeerde Zijlaard het ‘op z’n Joop Zoetemelks’. Op kousenvoeten sloop de baanrenner weg en het peloton liet de eenling in eerste instantie begaan. Totdat Zijlaard een voorsprong van twintig tellen bij elkaar getrapt had. De eenlingen op kop van de hoofdmacht waren echter niet bij machte om hun krachten te bundelen en de voorsprong van de soepel pedalerende Zijlaard te verkleinen. Pas in de straten van Rucphen kwamen ze weer in de buurt van de eenzame fietser, maar ze moesten lijdzaam toe zien hoe Zijlaard al vroeg zijn feestje kon vieren. De Belgen Sasha Weemaes (Sport Vlaanderen-Baloise) en Timothy Dupont (Bingoal-Pauwels Sauzen-WB DT) sprintten naar de kortste ereplaatsen.
Link naar uigebreide nabeschouwing op de HollandCup website.
Link naar Volledige uitslag