Helaas hebben we door extreme weersomstandigheden de wedstrijd na de 1e doorkomst( 50 km) moeten staken. De harde wind met extreme windvlagen tot windkracht 11 waren hier debet aan.
Hoewel op voorhand, gegeven de weersvoorspelling, met het weerscenario rekening was gehouden blijft het een moeilijke maar in dit geval vanzelfsprekende beslissing. Het was na de 1e ronde duidelijk dat het risico veel te groot werd en de veiligheid van alle betrokkenen niet te garanderen was.

Vooraf de wedstrijd is conform UCI protocol met de Juryvoorzitter, vertegenwoordiging van Ploegleiders, Renners, Politie en de Organisatie overleg gevoerd en weloverwogen besloten te starten. Het protocol voorziet er ook in dat er tijdens de wedstrijd door hetzelfde comité de weersomstandigheden nauwlettend gevolgd worden. Dit heeft uiteindelijk ook geresulteerd in de gezamenlijk genomen beslissing de wedstrijd te staken.

Deze 43e Editie zal dus voor de 1e maal in de geschiedenis van de Dorpenomloop Rucphen geen eindklassement en winnaar opleveren.
Natuurlijk willen wij u de foto’s (Foto’s Marcel Koch) van de 1e 50 km niet onthouden.

De foto’s illusteren het gevecht tegen de weersomstandigheden. Dit beeld is niet snel zichtbaar na slechts enkele tientallen km koers.